Belföld

Horváth Csaba: az MSZP nem lépne koalícióra a Fidesszel a fővárosban

A politikus nem lenne Tarlós István helyettese sem.

A szocialista politikus szombaton tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: demokratákkal – köztük LMP-sekkel vagy akár fideszesekkel – programalapon tud elképzelni együttműködést, ám koalícióra a polgárokkal szeretne lépni, és azt ígérte, helyi ügydöntő népszavazás formájában minden fontos, hosszú távú döntés előtt kikéri a fővárosiak véleményét. Az ügydöntő népszavazások közül a közösségi közlekedés átalakítását emelte ki.

A szocialista politikus azzal lenne elégedett, ha az MSZP megszerezné a többséget a Fővárosi Közgyűlésben, de véleménye szerint az eredménytől függetlenül törekedni fog az együttműködésre a fővárosiakkal.

Arra a kérdésre, hogy találkozott-e Tarlós Istvánnal, nemmel felelt, és emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem akart leülni vele vitázni, mert a választások előtt nem akarta megosztani a budapestiekkel, hogy mire számítsanak.

Horváth Csaba megalázó eljárásnak nevezte azt a kampányban elhangzott kormánypárti tervet, mely szerint az adórendszeren keresztül büntetnék azokat a nőket, akik még nem akarnak vagy nem tudnak gyereket vállalni.

Azt ígérte, megválasztása esetén a nők a jövőben is szabadon dönthetnének arról, mikor vállalnak gyereket, amennyiben pedig ezt megteszik, a főváros minden segítséget megad nekik. Példaként említette az óvodai és bölcsődei kapacitások bővítését, valamint az intézmények hosszabb nyitva tartásának bevezetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik