Belföld

A Fidesz és az MSZP egymást vádolja választási csalásra való előkészülettel Szegeden

A Fidesz helyi kampányfőnöke szerint nyugdíjasok a szocialista polgármester újraválasztására biztató telefonhívásokat kaptak, s még taxit is ajánlottak nekik a szavazáshoz.

A jogszabályok értelmében a szavazás napján tilos a választók akaratának befolyásolása, ezért a Fidesz a helyi választási bizottsághoz fordult – mondta Csepreghy Nándor kampányfőnök az MSZP szegedi irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján, ahol egy helyi lakos is megjelent, aki elmondta, családja is kapott egy taxis szállítást felkínáló telefonhívást pénteken.

A Fideszhez eddig négy bejelentés érkezett a választási csalás előkészületéről – közölte a politikus, aki szerint kérdéses, hogy a szocialisták milyen információk alapján keresték meg a nyugdíjasokat, s mit tesznek adatbázisukkal a választás után. Csepreghy Nándor felszólította az MSZP-t, hogy tartsák magukat az általuk kidolgozott etikai kódexhez, s hagyjanak fel a választási csalás előkészületével.

Mészáros Tamás, az MSZP szegedi kampányfőnöke a sajtótájékoztató helyszínén határozottan cáfolta a Fidesz állításait. Szerinte a Fidesz szegedi kampánya hazugságokra és rágalmakra épült: középpontjában Botka László lejáratása állt, jogtalanul használták arcképét, az MSZP logóját, és hazugságokat terjesztettek. Most pedig előre mentegetőzve, a szokásos választási csalás “dumájukkal” jönnek – tette hozzá.

“Felmerül a gyanú, hogy a szombati hangulatkeltő sajtótájékoztató nem más célt szolgál, mint elterelni a figyelmet a Fidesz esetleges választási csalásának előkészületéről” – fogalmazott Mészáros Tamás.

A kampányfőnök arra kérte a szegedieket, ne adják a város irányítását felkészületlenek és gyűlölködők kezébe, s vasárnap szavazzanak Botka Lászlóra és az MSZP – Összefogás Szegedért jelöltjeire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik