Belföld

Nem hagyják annyiban az újabb Kubatov-hangfelvételt

A Jobbik feljelentést tesz, az MSZP pedig az adatvédelmi ombudsmanhoz fordul a Fidesz pártigazgatójának beszéde miatt.

Török Zsolt, a szocialisták szóvivője szerint a felvételen beismerő vallomás hallható arról, hogy a Fidesz minden törvényt képes megsérteni, az embereket listázza, és az 50-es éveket idéző módszerrel próbálja nyilvántartani őket. Az MSZP ezért felszólítja a Fideszt, hogy fejezzék be törvénysértő, demokráciához nem méltó tevékenységüket. Török Zsolt elmondta, hogy – ahogyan a tavasszal kiszivárgott felvétel után – most is az adatvédelmi ombudsmanhoz fordulnak.

A Jobbik a történtek után feljelentést tesz különleges személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Novák Előd, a párt alelnöke közleményben közölte, hogy a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak a kuruc.info hírportálon csütörtökön nyilvánosságra került beszéde újabb terhelő vallomás a Fideszre, és különösen Zombory Miklós ferencvárosi képviselőre.

A kuruc.info hírportálra csütörtökön került fel ismét egy hangfelvétel, amelyen Kubatov Gábor felesleges választási eszköznek tartja a szórólapokat és a plakátokat, mivel szerinte hatékonyabb az “adatbázis-rendszerű” módszer. A felvétel szerint Kubatov egy olyan ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő példáján mutatja be, hogyan lehet választásra ösztönözni a szimpatizánsokat, akinek “minden házhoz van kulcsa”, és a “szekrény mögött tartja” azt a füzetet, amelyben a kerület szimpatizánsainak adatait tárolja.

AJÁNLOTT LINK:

Újabb Kubatov-hangfelvétel szivárgott ki

(Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik