Belföld

Gulyás legyávázta Gyurcsányt

A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke levélben válaszolt a volt miniszterelnöknek.

A fideszes politikus levelében kifogásolta, hogy a meghívott körülbelül ötven ember közül csak Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György nem jelent a bizottság előtt. Ahogy fogalmaz, “beszédes” ami történt.

Gyurcsány arra hivatkozott, hogy az albizottság “összetétele miatt elfogult, így politikai értelemben nyilvánvalóan illegitim”. Gulyás Gergely szerint az alaptalan vádak helyett őszinte válaszokra lenne szükség. Mint fogalmazott, “politikai pártállástól függetlenül a 2006 szeptemberében és októberében történteket szinte valamennyi választópolgár a rendszerváltozás óta eltelt időszak legemlékezetesebb eseményei között tartja számon. Ekkor Ön nemcsak a helyzet előidézője, hanem az ország első számú politikai vezetője is volt, ezért mindenki joggal vár választ arra, hogy milyen utasításokat adott Ön a rendőrségnek?”

Az albizottság elnöke szerint a volt kormányfőnek nem sajnálkoznia kellene, hanem bocsánatot kérnie a történtekért. “Ön bátorságot mutatott akkor, amikor rendőrök százai védték, de gyávának bizonyult, amikor egy országgyűlési albizottság előtt kellene választ adnia a mindenkit érdeklő kérdésekre! Ön egy dologban következetes csupán. Sem akkor, 2006-ban, és azóta sem tartja magára nézve kötelezőnek az ország alkotmányos rendjét.” – fogalmazott Gulyás Gergely nyílt levelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik