Belföld

Gyurcsány a “fidesznyik” ügyészeket pocskondiázza

"Ügyész Uraim! Önök vagy alkalmatlanok, vagy tisztességtelenek" - írja a volt kormányfő.

Gyurcsány Ferenc hisz Molnár Gyula ártatlanságában. Most éppen annak kapcsán írt, hogy az ügyészség a választás előtt pár nappal meggyanúsította az MSZP-s újbudai polgármestert, noha az ügy előzményei 2006-ra nyúlnak vissza, és a konkrét gyanúsítás alapjául szolgáló vizsgálat kezdete is tavalyi keltezésű. .

A volt kormányfő szerint az ügyészség erre a furcsa időzítésre biztosan azt mondaná, hogy nem érdekli a politika. “Hogy a hazugságtól nem szakad le a mennyezet!” – reagál erre Gyurcsány. Szerinte “az ügyész, aki nem érti, hogy a gyanúsítás időzítésével indokolatlanul beavatkozott a politikába, az nem érti a magyar közéletet, az a Holdon él”.

“Ha egy héttel későbbre időzítik az eljárásukat, akkor ugyan vesztettek volna pár napot, de most nem vetülne rájuk a politikai beavatkozás szándékának mocskos árnyéka”. A volt kormányfő azt írja, ennyit megért volna a türelem. “De nem, ők buzgók voltak és dilettánsok”. Ha tudták is, mit okoznak lépésükkel, akkor tisztességtelenek is, “aktív részesei lettek egy undorító világnak.”

Gyurcsány ugyanakkor nem hiszi, hogy az egész ügyészség ilyen, gyanítja, a többség alkalmas és tisztességes. De ma nem ők alakítják az ügyészekről kialakult képet, hanem a politikai komiszárként, fidesznyikként viselkedő társaik. “Nem értem az ügyészséget, miért asszisztál sorozatban ahhoz, hogy az ország egyik felének szemében a Fidesz pártöklének látsszanak” – teszi fel a kérdést a volt miniszterelnök.

Ajánlott link:

Ügyész Uraim! Önök vagy alkalmatlanok, vagy tisztességtelenek. (kapcsolat.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik