Belföld

Tölgyessy: Orbánnak hamarosan kormányoznia kell!

A kormányfő eddig a remény hallatlan erejével hódított, most egyensúlyt kell teremtenie.

Orbán Viktor néhány hét múlva nemigen tehet mást, mint belekezd a kormányzásba – mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában Tölgyessy Péter. Az alkotmányjogász a kampányt elemezve úgy vélte, ez minden idők legunalmasabbja, a fordulatban senki sem hisz.

A kampánynál szerinte jóval érdekesebb kérdés, hogy a Fidesz meddig tudja megőrizni híveit: a baloldaltól elhódított alacsonyabb státusú idősebb, illetve a csak 8 általánossal rendelkező szavazókat. A miniszterelnök eddig pontosan érezte, mit akarnak tőle hallani. “Orbán Viktor a jog uralma helyett a tényleges igazságosságot ígérő erős vezető rendjét kínálja. A pártok meddő versenye helyett tényleges plebejusdemokráciát javasol.” – mondta Tölgyessy.

Orbán Viktor a remény hallatlan erejével eddig szinte minden számára elérhető hatalmi posztot és lelket meghódított, de néhány hét múlva már nemigen tehet mást, mint belekezd a kormányzásba. A rohamozásban felülmúlhatatlan kormányfőnek egyszerre arányérzékéről, kompromisszumkészségéről és diplomáciai képességeiről kell tanúbizonyságot tennie.

A sikerhez az országot tartósan előrevivő egyensúlyt kell teremtenie szavazóinak módfelett szertehúzó érdekei között. Úgy szükséges végrehajtania a hazai viszonyok okos korrekcióját, hogy azt a külföld, a pénzpiacok is támogatni tudják – summázta Tölgyessy.

Ajánlott link:

Tölgyessy: minden idők legunalmasabb kampánya (MR1-Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik