Belföld

Nem tudják bevasalni Kulcsáron a 11 milliárdot

Felfüggesztette a bíróság a munkaügyi, kártérítési pert, mert a nyomozati iratok egyelőre nem állnak a felperes rendelkezésére.

Felfüggesztette a Fővárosi Munkaügyi Bíróság pénteken a K&H Equities Zrt. által indított kártérítési pert Kulcsár Attila volt dolgozója anyagi felelőssége ügyében.

A munkaügyi bíróságon indított eljárásban a K&H Equities Zrt. 11,383 milliárd forint kártérítés megfizetésére kívánja kötelezni volt dolgozóját, Kulcsár Attilát munkaviszonyban okozott szándékos károkozás miatt.

Ezt a szándékos károkozást a felperesnek kell bizonyítania azonban a felperes nem tud bizonyítani, miután a Kulcsár Attila ellen 2003-ban indult büntető eljárás során készült nyomozati anyagok illetve iratok a nyomozó hatóságnál illetve a Fővárosi Bíróságnál vannak – hangoztatta a felperes ügyvédje.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét 2008-ban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és új eljárásra utasította a bíróságot. Ekkor indította el a K&H Equities a pert a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon, mivel dolgozója ellen polgári pert nem indíthatott.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság tanácselnöke a peres felek közös indítványa alapján a büntetőeljárás befejezéséig felfüggesztette a pert.

Kulcsár Attila az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezése óta Budapesten tartózkodik, lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A büntető perben sok milliárdos nagyságrendű sikkasztással vádolt bróker és társai ellen – 1998 és 2002 között elkövetett cselekmények miatt – a Fővárosi Főügyészség 2005-ben emelt vádat, a Fővárosi Bíróság pedig 2008 augusztusában hirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletet. Májusban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az igen terjedelmes elsőfokú eljárás megismétlésére utasított, így még bizonyosan évekig eltart a nyolc éve megindult büntetőeljárás jogerős lezárása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik