Közélet

Fél év múlva kezdődik újra a Kulcsár-per

A Fővárosi Ítélőtábla május 27-én új eljárásra utasított a 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében.

A leghamarabb fél év múlva kezdődhet újra a Kulcsár-ügy elsőfokú büntetőpere a Fővárosi Bíróságon (FB), de ha az ügyészség módosítja a vádat, akkor az újabb kiadatási eljárás, illetve szakértői vélemények miatt akár egy évet is késhet a per megkezdése – tudatta Frech Ágnes, az FB kollégiumvezetője.

A másodfokon eljárt Fővárosi Ítélőtábla május 27-én megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte az FB két évvel ezelőtti elsőfokú ítéletét és új eljárásra utasított a 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében, amelyben 1998 és 2003 közötti cselekmények miatt emelt vádat az ügyészség Kulcsár Attila és társai ellen.

Frech Ágnes, az FB kollégiumvezetője közölte: az ítélőtábla határozata június 11-én érkezett meg. Az eljáró tanács elnöke úgy döntött, hogy öttagú tanácsban tárgyalja az ügyet.

A Kulcsár-ügyben javarészt a 2003 nyarán Ausztriában kézre kerített elsőrendű vádlott ügyészségen tett, magát és társait terhelő vallomásai alapján emelt vádat a Fővárosi Főügyészség 2005-ben.

A vád lényege szerint Kulcsár a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégének, a K and H Equitiesnek a munkatársaként jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét. A megvádolt állami cégvezetők, illetve magánbefektetők az eljárás során mindvégig tagadták bűnösségüket, csakúgy, mint a K and H bank megvádolt egykori vezetője, Rejtő E. Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik