Belföld

A Jobbik rendszerszintű nyugdíjreformot sürget

Korkedvezményes nyugdíjba vonulást biztosítanának a többgyermekes szülőknek és emelt szintű nyugellátást kapnának azok az idősek, akiknek gyermekei dolgoznak.

A Jobbik sürgős eljárásban módosítaná a nyugellátásról szóló törvény azon részét, amely az országgyűlési képviselőknek és polgármestereknek lehetővé teszi, hogy korkedvezménnyel vonulhassanak nyugdíjba – mondta pénteken Z. Kárpát Dániel. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint megfelelő népesedési politikával lehet csak elkerülni a közelgő “nyugdíjkatasztrófát”.

A Jobbik több törvénymódosítást is be kíván nyújtani a parlament őszi ülésszakán. Az egyik elképzelés szerint 3-4 gyermek után korkedvezménnyel lehetne nyugdíjba vonulni, egy másik javaslat szerint a dolgozó gyermekek személyi jövedelemadójának egy részét a nyugdíjas szülők kaphatnák meg. A Jobbik felülvizsgálná a rokkantnyugdíj jelenlegi ellenőrző rendszerét. A potyautasok kiszűrése után jelentősen megemelnék a rokkantnyugdíjak összegét – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik