Belföld

Kerékpárparkolókat ígér Horváth Csaba

A szocialista főpolgármester-jelölt az autóforgalom csökkentését látná jónak a fővárosban.

Az autóforgalom csökkentését és a kerékpáros közlekedés fejlesztését vállalta a belváros számára Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje a “Közösségi, Zöld Budapestért Együttműködési Szerződés” létrehozásával. Horváth Csaba a “Szövetség a szabadság városáért” keretében Pásztor Tiborral, a szocialisták V. kerületi polgármester-jelöltjével kötött megállapodást Belváros-Lipótváros és a főváros jövőbeli együttműködéséről.

A szocialista főpolgármester-jelölt ebben vállalta, hogy a belvárosban eléri a gyalogos- és kerékpáros-forgalom előnyben részesítését, a gépjárműforgalom rendelkezésére álló útfelület csökkentését, továbbá kerékpártárolókat, kerékpárparkolókat létesít, és megvalósítja a bérbicikli-rendszer teljes kiépítését.

Horváth Csaba egyetértett az V. kerületi polgármesterjelölttel abban, hogy behajtási díj bevezetésével kell elérni, hogy valóban csak a “szükséges számú” gépkocsi használja az V. kerület úthálózatát, ahol a gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében további sebességkorlátozásokra is szükség lenne.

A politikusok egyezsége értelmében a belváros közlekedését segítő midibuszjáratok indulhatnának, amelynek része lenne az V. kerületi szocialisták által kezdeményezett “Belváros Busz” vonala is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik