Belföld

Orbán levelei miatt fordult az MSZP az ombudsmanhoz

Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja egyebek mellett arra vár választ, miként jutott a nyugdíjasok címlistájához a kormányzó párt.

Az MSZP az adatvédelmi biztos véleményét kéri a Fidesz elnökének nyugdíjasokhoz írt levele kapcsán. Mint ismert, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke minden nyugdíjashoz eljuttatta azt a levelet, amelyben a kormány idősügyi politikájával kapcsolatos véleményükre számít.

Az MSZP szerint azonban a Magyar Posta címlistája alapján csak a nyugdíjasok feléhez juthatott volna el az üzenet, az idősek másik fele ugyanis átutalással kapja meg nyugellátását, így róluk nem lehet nyilvántartása a postának. A szocialisták még az önkormányzati választások előtt várják az ombudsman állásfoglalását arról, hogy a Fidesz elnökének levele nem sértette-e az adatvédelmi törvényt.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője közleményében úgy reagált: a miniszterelnök levelét a Magyar Posta a bárki által megrendelhető szolgáltatása keretében juttatta el a nyugdíjasokhoz.

Az MSZP újra magából indul ki, és jogosan érez lelkiismeret-furdalást a nyugdíjasokkal szemben – áll a közleményben. Szijjártó hozzátette: a Fidesz kíváncsi az idős emberek véleményére, a nemzeti ügyek kormánya pedig minden eddigi kormánynál több figyelmet fordít a nyugdíjasokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik