Belföld

Nemzeti konzultáció levelező tagozaton

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét.

A miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében – közölte a kormányfő szóvivője.

A nemzeti ügyek kormánya minden eddiginél nagyobb és több figyelmet fordít a nyugdíjasokra és problémáik megoldására. A kabinet ezt nemcsak szavakban, hanem tettekben is vállalja, ezért kérdezi a nyugdíjasokat arról, helyzetükön mi segítene leginkább – mondta Szijjártó Péter.

A kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjasnak küldik el, a levél költségeit a Fidesz fizeti, a párt rendelte meg a levelek legyártását, postai kézbesítését is. A visszaküldött válaszok alapján döntenek a szociális biztonságot, a nyugdíjasok életkörülményeit befolyásoló intézkedésekről.

A szóvivő egy kérdésre megerősítette: a kormány elkötelezett abban, hogy a nyugdíjak megőrizzék reálértéküket, illetve abban is, hogy január 1-jétől a 40 évnyi szolgálati viszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulhassank.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik