Belföld

Teával és a kónyi felvétellel várta az MSZP a tiltakozókat

A Fidelitas szervezésében az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének negyedik évfordulójára emlékeztek.

Alig pár tucatnyi aktivista érkezett az eseményre, amelyen a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) felvonulással és sajtótájékoztatóval emlékezett Gyurcsány Ferenc 2006 májusában elhangzott balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülésére – írja az Index.

A kormánypártok ifjúsági szervezetei még egy gólyalábas “Gyurcsány Ferencet” is beszerveztek a Liszt Ferenc térről az MSZP Jókai utcai székházáig tartó felvonulásra. A szocialisták felkészülten fogadták az érkezőket: Török Zsolt szóvivő mellett szuperhősök testére montírozott kormánytagok arcképe és forró tea várta a felvonulókat – írja a hírportál.

A szocialisták egy hangszórón keresztül egy zeneszámot meg-megszakítva a Kónyon, illetve Szombathelyen készült felvételeket játszották be: az egyiken helyi önkormányzati képviselők célzott számvevőszéki vizsgálatról beszélgetnek, a másikon állítólag egy tízszázalékos, zsebbe történő visszafizetés részleteit egyeztetik.

Ágh Péter, a Fidelitas elnöke – megpróbálva túlharsogni a hangszórót – arról beszélt, hogy “ismét hazugságkampány folyik a háttérben”, szeptember 17-e pedig a hazugság napja, amikor “egy ember meggyalázott egy egész országot”. Szerinte az MSZP-nek tisztázni kéne viszonyát Gyurcsány Ferenccel, és bocsánatot kellene kérnie a néptől.

AJÁNLOTT LINK:

Török Zsolt meghekkelte a Fidelitas őszödi emléknapját (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik