Belföld

Házi őrizetben a BKV volt jogi igazgatója

Sziebert Györgyöt tavaly decemberben helyezték előzetesbe, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban tetten érte vesztegetés közben.

Megszüntette a Fővárosi Bíróság a BKV vesztegetéssel gyanúsított egykori jogi igazgatójának előzetes letartóztatását, s egyúttal elrendelte házi őrizetét – közölte a bíróság. A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 6-i végzésével Sz. György előzetes letartóztatását december 7-ig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett; a Fővárosi Bíróság a jogorvoslati kérelmet alaposnak találta – tették hozzá.

Mint írták: Sz. György esetében a szökés és elrejtőzés veszélye nem oly mértékű, amelyet a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazásával lehetne csak kizárni, vagy lényegesen csökkenteni. A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb október 16-ig tart – olvasható a közleményben.

Sziebert Györgyöt 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban december 4-én tetten érte vesztegetés közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik