bkv
Belföld

Előzetesben marad a BKV volt jogi igazgatója

A bíróság meghosszabbította Sziebert György előzetes letartóztatását.

A bíróság meghosszabbította Sziebert György, a BKV volt jogi igazgatójának előzetes letartóztatását. A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben fellebbezést jelentett be a gyanúsított védője. A bíróság azért rendelte el az előzetes letartóztatás meghosszabbítását, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, illetve attól, hogy a tanúkat befolyásolná.

A BKV volt jogi igazgatóját 2009. december 7-én helyezték előzetes letartóztatásba, miután a rendőrség egy óbudai mélygarázsban (képünkön) december 4-én elfogta. A rendőrség még aznap házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. Egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a mélygarázsban Sziebert György. Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét, Sziebert Györgyöt, valamint Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is letartóztatták.

Rényi-Vámos Krisztinát és Sziebert Györgyöt bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel, Fuzik Zsoltot gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik