Belföld

Demszky még nem látott Budapest-barát kormányfőt

Ez csalódás lehetett, hiszen Bajnai támogatására éppen ő vette rá az SZDSZ-t.

Demszky Gábor szerint pártelnökként – Fodor Gáborral együtt – abba bukott bele, hogy le akart válni a szocialistákról és az önálló SZDSZ-t preferálta. A főpolgármester a Népszabadságnak azt mondta, a csepeli szennyvíztisztítót és a 4-es metrót tartja a két legfontosabb beruházásának.

Demszky azt üzente utódjának, ha nem tesz mást, csak befejezi a jelenleg futó 26 nagyberuházást, akkor is esélye lesz az újrázásra. A főpolgármester 20 év alatt 7 miniszterelnököt élt túl, de közülük egyiket sem tartja Budapest-barátnak, szerinte mindegyik attól félt, ha Budapesttel barátkozik, akkor elveszíti a vidékiek támogatását.

Demszky úgy látja, az SZDSZ eltűnéséhez annak a politikának a megvalósíthatatlansága vezetett, amely célul tűzte ki az önállóság fenntartását. A kilépéssel a Gyurcsány-kormányból az SZDSZ még megkísérelte a leválást az MSZP-ről, de ezzel meg is pecsételte a sorsát – mondta Demszky, aki most beszélt először arról, hogy ő győzte meg az SZDSZ vezetését Bajnai Gordon miniszterelnökségéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik