Belföld

Tarlós: a fővárosi közgyűlés szétesett

Nem csodákat ígér, mert véget akar vetni az álmodozások korának.

Tarlós István átszervezné a városháza és a fővárosi önkormányzat intézményeinek rendszerét. A Fidesz főpolgármester-jelöltje a 4-es metró második szakaszának építését is elkezdené, ha lenne rá pénz. A politikus rövid, de intenzív kampányt ígért az InfoRádióban.

Mint mondta: programján – amelyet Orbán Viktorral együtt mutattak be 2009 őszén – jelentősen nem változtat, bár a hozzá érkezett javaslatok egy részét felhasználja. Arra a kérdésre, szerinte milyen döntéseket hoz még a jelenlegi közgyűlés az önkormányzati választásokig, azt felelte, a közgyűlés gyakorlatilag szétesett.

Emlékeztetett rá, hogy egy hónapja kérte Demszky Gábort, hogy visszafordíthatatlan döntéseket már ne hozzon. Ő az MSZP nyomására összehívott még egy rendkívüli közgyűlést, de várhatóan egy-két “propagandisztikus lépést” akarnak csak megtenni.

Tarlós István közölte, csodákat nem szeretne ígérni a fővárosiaknak, de egészen más gondolkodást és politikai filozófiát, őszinte és érthető kommunikációt, valamint rendezett és rendszerelven működő várost akar létrehozni.

“A rendszerelvű gondolkodást helyezzük az álmodozások helyébe – a közterületek állapotától kezdve a városüzemeltetésen keresztül a beruházások előkészítéséig. Az nem működik, hogy jelenleg a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrzői szerepek egy kézben vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik