Belföld

Ámbár tanár úr és az eltűnt iskola

Csalás miatt nyomoznak a Koltai Róbert nevével is fémjelzett Első Magyar Médiaakadémiával kapcsolatban.

Csalás gyanúja miatt nyomoz a gyöngyösi kapitányság az Első Magyar Médiaakadémia ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak azt mondta: a sértettek szerint jelentős összeget fizettek be egy gazdasági társaságnak, de a szerződésben foglalt három tanfolyam közül csak kettőt tartottak meg. A feljelentők a céget nem tudják utolérni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a médiaakadémiával kapcsolatban a dabasi rendőrség is nyomoz.

Koltai Róbert színművész a lapnak azt nyilatkozta: nem ért a hivatalos papírokhoz, ő mindig azt mondta, hogy a médiaiskola művészeti vezetője, de a cégbírósági papírokban ügyvezetőként volt megjelölve. Szerinte az intézmény korrektül működött, “a hazugságok akkor kezdődtek, amikor vidéki helyszíneken is toborozni kezdett az akadémia”. Mint mondta, amikor tudomást szerzett arról, hogy a szervezők valótlan információkkal szédítették a szülőket, lemondott.

A lap szerint a színművész egy évvel ezelőtt adta be a lemondásáról szóló iratokat a cégbíróságra, de mivel az APEH is vizsgálatot indított, még nem kapta meg a hivataltól a válaszlevelet. Koltai Róbert a Magyar Nemzetnek azt mondta: nem tudja hova tűntek a médiaiskola cégtulajdonosai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik