Szórakozás

Sikkasztás miatt nyomoznak Taszáron

Egy feljelentő szerint a volt laktanyából eltűntek a berendezési tárgyak.

Az önkormányzat állítólag úgy adott el székeket, asztalokat, páncélszekrényeket, hogy azok nem is a település tulajdonában voltak.Több mint tíz évvel ezelőtt érkeztek meg az első amerikai katonák a taszári légibázisra, a délszláv válság idején. Kiképezéseken és gyakorlatokon vettek részt. Volt olyan időszak, amikor 1200 amerikai katona élt a Somogy megyei laktanyában, ahonnan most az ismeretlen feljelentő szerint eltűntek a berendezési tárgyak. A rendőrség sikkasztás gyanúja miatt indított eljárást.

A taszári légibázis ingó és ingatlan vagyontárgyait nem a jogszabályoknak megfelelően kezelték, emiatt jelenleg is fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik az eljárás – mondta a Független Hírügynökségnek Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A volt laktanya a taszári önkormányzat tulajdona. Két éve kérték a honvédségtől a berendezési tárgyakat is. Válasz azonban még nem érkezett, így a feljelentő szerint az önkormányzat nem adhatta volna el a berendezési tárgyakat.

Taszár polgármestere a Független Hírügynökségnek a folyamatban lévő ügyről nem kívánt nyilatkozni, ám azt elmondta, hogy az eladásokról a képviselő-testülettel együtt döntöttek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik