Belföld

Orbánnak 12 millióért béreltek repülőt

A Miniszterelnökség szerint indokolt volt igénybe venni a szolgáltatást.

A hét eleji hivatalos bakui útra az Orbán-kormány bérelt géppel utazott ki 12 millió forintért, bár korábban nem múlt el hét anélkül, hogy ne kritizálták volna hasonló ügyben a korábbi kormányt – áll az MSZP szerdai közleményében.

Az ellenzéki párt szerint az Orbán-kormány “bort iszik és vizet prédikál,” hiszen amíg folyamatosan az olcsóbb államról nyilatkoznak, addig az Orbán-stáb utaztatására nem sajnálják a több millió forintot.

Miniszterelnökség: indokolt volt a bérlés

A Miniszterelnökség közleménye szerint a magyar kormánydelegáció bakui utazásának módja indokolt és költségkímélő volt; a bérelt repülőgép a bekért ajánlatok közül a legolcsóbb volt.

Az MTI-hez elküldött közleményben úgy reagált: “képmutatásról és arcátlanságról szónokol az az MSZP, amelynek politikusai sorra állnak bíróság elé korrupciós bűncselekmények és a közpénzekkel történt elképesztő visszaélések miatt”.

Emlékeztetnek, Orbán Viktor hétfő délután a parlamentben, napirend előtt beszédet mondott, majd a finn miniszterelnökkel tárgyalt, és este még az illetékes parlamenti bizottságot – “így MSZP-s politikusokat is” – tájékoztatta a csütörtöki európai uniós csúcson képviselendő magyar álláspontról. Azért kellett repülőgépet bérelni, mert a delegáció semmilyen más módon nem tudott volna részt venni a keddi bakui csúcstalálkozón, ahol Magyarország és az EU energiabiztonsága szempontjából kulcsfontosságú megállapodást írtak alá – indokolnak.

Orbán Viktort a repülőgépen Varga Mihály államtitkáron, Szijjártó Péter szóvivőn és Gottfried Péter külgazdasági főtanácsadón kívül nyolc magyar újságíró is elkísérte. A lehető legkisebb, 14 személyes gép bérlése kevesebb mint 13 millió forintba került, ami a bekért ajánlatok közül a legolcsóbb volt – tájékoztatott a Miniszterelnökség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik