Gazdaság

Orbán Viktor aláírta a Bakui Nyilatkozatot

Orbán Viktor és partnerei aláírták a Bakui Nyilatkozatot, amely újabb lépést jelent Európa energiabiztonságának megteremtéséhez.

Ilham Alijev azerbajdzsáni, Traian Basescu román, Mihail Szaakasvili grúz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök aláírták a Bakui Nyilatkozatot, mely jelentős hozzájárulás Európa energiabiztonsága és az energiapiaci verseny megteremtéséhez. A megállapodéás értelmében Grúzián és Románián keresztül azeri cseppfolyós gáz jöhet Magyarországra.

Azerbajdzsán, Grúzia, Románia elnökei és a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke abban állapodtak meg, hogy ámogatják az LNG Interconnector projektet, melynek célja, hogy a négy állam közötti összeköttetés által diverzifikálja a szénhidrogén erőforrások szállítását. Fenntartják továbbá az érintett kormányok által az AGRI projekt fejlesztése érdekében megtett szükséges intézkedéseket, és ösztönöznek minden olyan szükséges lépést, amely biztosítja az Európai Unió támogatását az AGRI-val, mint a Déli Folyosóhoz és az európai energiabiztonsághoz történő hozzájárulással kapcsolatban.

Ajánlott linkek:

Új gázvezetékről írt alá megállapodást Orbán Viktor (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik