Belföld

Ne menjen pedagógusnak, aki pornóképeket tölt fel az internetre

Hoffmann Rózsa szerint az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés.

Az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár Budapesten, a Képmás című családmagazin díjátadóján. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: nem reformot terveznek, fenekestül felforgatni mindent, hanem olyan iskolarendszert szeretnének, amely a “legnemesebb kultúrtörténeti hagyományokra” épít a 21. század modern követelményeit alkalmazva.

Ma az oktatási rendszer nem a hagyományos értékeknek, hanem a gyermeki vágyaknak kedvez – jegyezte meg, hozzátéve: miközben a tudásalapú társadalmat hirdették, a tanulás eredményei az előző kormány által meghozott intézkedések hatására romlottak és romlanak. Ezt a folyamatot meg kell fordítani – emelte ki. Olyan oktatási törvényre van szükség, amelyben helyükre kerülnek a jogok és a kötelességek – szögezte le Hoffmann Rózsa.

A felsőoktatás átalakításának kiemelt területe a pedagógusképzés lesz – jelezte, megemlítve, hogy kötelező etikai tartalmak bevezetését tervezik. “Ne is menjen pedagóguspályára az, akinek egyáltalán eszébe jut az internetre pornóképet feltölteni” – fogalmazott.

Az államtitkár – felidézve az egykori kultuszminiszter, Klebelsberg Kunó életútját – arról is beszélt, hogy a 30-as évek végére Magyarország gazdaságilag stabilizálódott, s magyarságára büszke lehetett, aki itt élt a Kárpát-medencében. A klebelsbergi politika útjelző kövei pedig azok a törvények, amelyek új alapokra helyezték a magyar oktatásügyet, vallásbékét teremtettek.

Ez az út modell lehet, hiszen Klebelsberg Kunó felismerte a 20-as évek Magyarországán, hogy az oktatásba történő beruházás a legjobb befektetés, amely megtérül – mutatott rá Hoffmann Rózsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik