Belföld

Cozma-ügy: “Sanyi annyit mondott, nagy bajt csináltam”

"Sanyi leült a kanapé szélére és annyit mondott, hogy úristen, valami nagy bajt csináltam" - ezt vallotta Gergely Istvánné, a Cozma-gyilkosság hatodrendű vádlottja, Raffael Sándor elsőrendű vádlott élettársa az ügy tárgyalásán.

Közlése szerint ezt a Cozma-gyilkosságot követő vasárnap jelentette ki Raffael Sándor, amikor hazaért budapesti lakására barátjával, az ügy másodrendű vádlottjával, Németh Győzővel.
Gergely Péterné szerint mindketten zaklatottak voltak, Raffael fején vágás volt és erősen vérzett, Némethnek pedig több helyen elszakadt a pólója.

Vallomása szerint ő szerzett kocsit az utazáshoz Ausztriába, és ő is vezette a járművet, de az úton neki nem beszéltek Raffaelék a történtekről. Arról, hogy mi történt Veszprémben, s hogy “Sanyi és Győző benne voltak a balhéban”, csak a letartóztatásukat követően, Grazban szerzett tudomást a tolmácstól – vallotta.

Raffaellel való kapcsolatáról azt mondta Gergelyné, hogy az “nagyon zűrös volt”, a barátait pedig – különösen Németh Győzőt – nem kedvelte. Mint mondta: “Sándor befolyásolható személyiség, és nem rám és a szüleire, hanem csak a barátaira hallgatott”. Szerinte Raffael “nem kötekedő típus, ha problémái voltak, azok mindig a barátai miatt adódtak”.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait – a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet – életveszélyesen megsebesítették. A bűncselekmény ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik