Belföld

Cozma-per újra

Ma kezdődik Veszprémben a gyilkossági ügy tárgyalása.

A hét vádlott pere párhuzamosan folyik majd azzal a tárgyalással, amely júniusban garázdaság miatt indult 25 vádlottal szemben. A két perben sok lesz az átfedés. A vádlottak közül öten az előző perben is vádlottak.

Mostantól egyik héten a garázdasággal kapcsolatos pert tárgyalják, a másik héten az emberölés ügyét. Korábban az egyik védő a két ügy egyesítését kérte, de beadványát elutasították.

Mindkét vádirat azt tartalmazza, hogy 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt Rafael Sándor szúrta le Marian Cozmát, és előzőleg a bár pinceszintjén lévő diszkóban kitört verekedés közben is ő döfte vesén a román kézilabdást.

Három embert vádolnak – Rafael mellett Németh Győzőt és Sztojka Ivánt – emberöléssel. Az ügyészség szerint mindhárman elkövették – mint társtettesek – az emberölést. A negyed- és az ötödrendű vádlottat társtettesként egy rendbeli életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják. A további két vádlott ellen bűnpártolás a vád.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait – a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet – életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik