Belföld

Sztojka Iván is úgy hallotta, hogy “Csoki szúrt”

Administrator
Administrator

2010. 06. 17. 20:52

Sztojka Iván harmadrendű vádlott is megtagadta a csütörtöki tárgyalási napon a vallomástételt.

A Cozma-ügyben csoportos garázdasággal és kitartottsággal bíróság elé állított Sztojka Iván nyomozati vallomásában is az szerepel, hogy “Csoki (Raffael Sándor) szúrt”; vallomása szerint ezt Németh Győző, másodrendű vádlott mondta neki a veszprémi Patrióta lokál előtt 2009. február 8-án hajnalban történtek után. Sztojka Iván harmadrendű vádlott is megtagadta a csütörtöki tárgyalási napon a vallomástételt, kérdésekre azonban hajlandó volt válaszolni. Sztojka a nyomozati vallomásában – amelyet Bogdánné Gremsperger Andrea tanácsvezető bíró olvasott fel -, azt állította, hogy a veszprémi Patrióta lokál előtt az utcán nála sokkal erősebb emberekkel került szembe, így “félelmében visszaszaladt” a bárba, fel az emeletre. Sztojka még azt is tagadta, hogy részt vett a verekedésben.

Szerinte nem azért távoztak el a vendégek a bárból, mert megbotránkoztatták őket, hanem mert “nem tetszett nekik, hogy cigányokkal kell együtt szórakozniuk”.

Azt is hangsúlyozta – Beéry Ivánnal ellentétben -, hogy igenis a veszprémi Beéry-testvérek indítványozták azt a 2009. február 7-i esti enyingi születésnapi összejövetelen, hogy folytassák Veszprémben a bulizást.

A 28 éves enyingi lakos Sztojka Iván – aki 2009. február közepe óta előzetes letartóztatásban van – poligráfos vizsgálatot kért, amelyet a bírónő elutasított. Kért szembesítéseket is, valamint helyszíni kihallgatást, erre a bírónő szerint – ha a bizonyítási eljárásban szükségessé válik – még sor kerülhet.

A bírónő Sztojka nyomozati vallomásából felolvasta, hogy szerinte Cozmáék körülbelül hárman-hatan lehettek az utcán, s velük szemben Raffael Sándor és Németh Győző. Sztojka – a vallomása szerint – félelmében és segítséget kérni ment vissza az épületbe. Vallomása szerint később fényképről felismerte azt a személyt (Uros Vilovski kézilabdázót), aki őt megtámadta és előle menekült, így nem is látta, hogy mi történt az utcán. (Az ügyészségi vádirat szerint viszont éppen fordítva történtek az események: Uros Vilovski menekült futva egy őt üldöző csapat elől.)

Sztojka Iván a nyomozati vallomásában tett arra vonatkozóan állítást, hogy “Csoki” (Raffael Sándor elsőrendű vádlott) a lokálban “folyamatosan üvöltött”, Pál Gábor pedig rávetette magát Cozmára, “Csoki” viszont úgy meglökte a sportolót, hogy eldőlt. Sztojka nyomozati vallomása szerint az utcai verekedést követően Németh Győzőtől hangzott el az a kijelentés, hogy a “Csoki szúrt”.

Sztojka Iván a bírónő kérdésére annyit elmondott, hogy bodzafelvásárlással foglalkozott, s egy enyingi félkész családi házban van résztulajdona. A jövedelmére vonatkozó kérdésre viszont már nem volt hajlandó válaszolni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.