Közélet

“Csokin látszott, hogy balhézni akar”

Folytatta a veszprémi bíróság a Cozma-ügy tárgyalását.

Két újabb vádlott bíróság elé állításával folytatódott szerdán a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt 25 ember büntetőperének tárgyalása a Veszprém Városi Bíróságon. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta bár előtt. Segítségére siető sporttársait – a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet – életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Katona Eugén tizedrendű vádlott – győri lakos, szlovák állampolgár – a 2009. február 8-án hajnalban történtekről annyit mondott: a két veszprémi (a Beéry-testvérek) indítványozták, hogy Enyingről menjenek Veszprémbe szórakozni. Az eddigi vallomásokkal egyezően arról beszélt, hogy öt-hat kocsival mintegy huszonöten indultak el Veszprémbe.

Katona Eugén nyomozati vallomásából – amelyet a büntetőtanács vezetője, Bogdánné Gremsperger Andrea felolvasott – az tűnt ki, hogy a lokálban “Csokin” (Raffael Sándor elsőrendű vádlott) és Németh Győzőn (másodrendű vádlott) “látszott, hogy balhézni akarnak, keresik a balhét”. Katona Eugén a szerdai tárgyaláson viszont azt mondta, hogy ő ezt nem a helyszínen, hanem az azt követő napok televíziós tudósításai alapján állapította meg.

A tizedrendű vádlott fenntartotta azt a vallomását is, hogy látott kést Németh Győzőnél, míg a másodrendű vádlott ezt tagadta. A bírónő idézett Pál Gábor negyedrendű vádlott nyomozati vallomásából, miszerint: Raffael Sándor és Németh Győző sokat jártak külföldön, főleg Svájcban, “szinte össze voltak nőve”. A bírónő kérdésére, hogy miért, mi okból jártak Raffaelék annyiszor külföldön, Katona Eugén nem kívánt válaszolni. (Az ügyészség Raffael Sándort, Németh Győzőt és Sztojka Ivánt kitartottsággal is vádolja.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik