Belföld

A Jobbik szerint meg kellene szüntetni az élősködést

Vona Gábor elnök-frakcióvezető a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagált.

Az ellenzéki képviselő szerint Magyarországon élősködik az “álláshalmozó politikai bűnözés”, a multinacionális vállalatok erőfölénye a duális gazdaság képében, valamint a “cigánybűnözés”.

Vona Gábor beszédében megemlítette a kormány azon intézkedését, amellyel bérplafont vezettek be a közszférában. A Jobbik szerint a “politikai álláshalmozók” számára is be kellene vezetni a bruttó bérplafont, ugyanis szavai szerint az Országgyűlésben sokan jóval többet keresnek, mint bruttó kétmillió forint.

Szólt arról, hogy szeptemberben a képviselők csupán két napot dolgoznak, azért, mert – mint mondta – az MSZP és a Fidesz képviselőinek kampányolniuk kell.

Vona Gábor pártja álláspontját hangsúlyozva elmondta: a devizahitelesek megmentésére a Jobbik azt javasolja, hogy forintosítsák a devizahiteleket, azon az árfolyamon, amelyen annak idején felvették.

A Jobbik elnöke az államadósság újratárgyalását is sürgette. Felhívta a figyelmet arra a javaslatukra is, amely a magánnyugdíjpénztárak államosítására irányul, ami szerinte az országot megmenthetné a megszorításoktól.

Vona Gábor szerint “egyértelmű félrevezetés” volt az, hogy két hét alatt rendet tesz a kormány. A Jobbik elnöke beszédében összehasonlította a Magyar Gárda szervezetet a szeptember elsején létrejött Terrorelhárító Központtal. Szerinte az előbbit azért hozták létre magyar emberek saját pénzből, hogy megvédjenek másokat, míg az utóbbit a kormány hozta létre az adófizetők pénzéből, hogy “megvédjék saját magukat”.

Hangsúlyozta: ideje lenne Afganisztánból hazahívni a magyar katonákat. Ha ezt megtesszük, akkor nem lesz terrorveszély – vélekedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik