Belföld

Orbán: Magyarország ma már elszánt ország

A kormányfő szerint a küzdelemhez össze kell kapaszkodni.

Orbán Viktor szerint az önkormányzati választás tétje, hogy az elmúlt hetekben megteremtett alapokra emeljék és állítsák talpra Magyarországot. A miniszterelnök a Fidesz pénteki fővárosi önkormányzati választási kampánynyitóján elmondta: a példátlan erőfeszítést jelentő küzdelemhez össze kell kapaszkodni, egyedül vagy kis csoportokban nem sikerülhet senkinek.

A kormányfő óva intett mindenkit, hogy az áprilisi országgyűlési választási sikerekből és a közvélemény-kutatási adatokból bármilyen következetést levonjon. Orbán Viktor úgy vélekedett: ezeket a következő 23 napra el kell felejteni.

Orbán Viktor szerint míg egy évvel ezelőtt Magyarország a kilátástalan apátia országa volt, ma már egy elszánt ország. Egy évvel ezelőtt már-már aggódni kezdett, hogy ki lehet-e mozdítani az országot a kilátástalan apátia állapotából.

Ma, egy év elteltével azonban – folytatta – “egy más ország vesz körül bennünket”. “Ha körülnézek, leginkább elszántságot látok az emberek szemében, nem délibáboktól ködös optimizmust, inkább józan derűlátást”, elszántságot – mondta. Magyarország ma már elszánt ország – jelentette ki.

Orbán Viktor szerint csak egyetlen olyan politikai erő van, amelyikre rá lehet bízni a Magyarország sorsáért viselendő felelősséget. Pártja sosem állított még annyi polgármesterjelöltet és képviselőjelöltet, mint az októberi önkormányzati választás előtt. A Fidesz-jelöltek száma meghaladja az összes többi párt által indított politikusokét – tette hozzá.

“Vigyük véghez, amit az emberek elvárnak tőlünk!” – ezzel a biztatással zárta beszédét Orbán Viktor. “Győztes erőként kell beérnünk a célba október 3-án. Három kemény hét. Gondoljatok rá, évtizedek múlhatnak rajta” – buzdította a jelenlévő polgármester- és képviselőjelölteket Orbán Viktor.

Erős gazdaság, munkahelyek, rend és biztonság: “erre ma csak mi vagyunk képesek az emberek támogatásával. Csak mi és csak az emberekkel együtt” – mondta a pártelnök-miniszterelnök, hozzátéve: “az országnak ma ránk, a Fideszre és a kereszténydemokratákra van szüksége”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik