Belföld

Politikai maszatolás felé tart a tévéostrom ügye

A szakértő szerint nem Gyurcsánnyal, hanem a rendőri hibákkal kellene foglalkozni.

Ha csak annyi bizonyíték áll a bizottság rendelkezésére, mint ami tegnap nyilvánosságra került, és ezzel igazolnák Gyurcsány Ferenc felelősségét, akkor a vádak nem állják meg helyüket – mondta egy rendőrségi szakértő a volt kormányfő 2006 őszi szerepéről.

Tarjányi Péter a Klubrádió reggeli műsorában azt mondta, rendőrszakmai vizsgálat helyett a politikai maszatolás irányába megy el a bizottság. Ilyen helyzetben irányelveket, segítségnyújtást adhat a miniszterelnök, például azt, hogy a politika készül tárgyalási lépésekre. Ezeket ugyanis egy kapkodó, vagy rossz rendőri intézkedés tönkreteheti – tette hozzá.

Szerinte a köztársasági őrezred parancsnoka informálisan beszélgetett a miniszterelnökkel. Az, hogy a rendőrség ne tartsa be a rendfenntartás alapvető feltételeit, az, hogy utasították őket, hogy áldozzanak be 250 rendőrt, ez egyszerűen elképzelhetetlen – mondta.

A szakértő szerint, ha a bizottság kevesebbet akarna markolni, többet fogna. Azt még mindig nem vizsgálták, hogy rendőrszakmailag milyen hibák voltak, ezért több felelős személy ki fog bújni a felelősségrevonás alól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik