Belföld

Révész: dilettáns főrendőrök voltak az MTV-ostromnál

Dilettantizmus vagy annál súlyosabb gond magyarázhatja a késlekedést.

Pusztán dilettantizmus, vagy valami ennél sokkal súlyosabb probléma miatt késlekedtek a rendőri vezetők a tévészékház ostrománál a fontos döntésekkel, ezért nem siettek bajtársaik segítségére – mondta a fideszes Révész Máriusz a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság ülésén.

Sokan úgy vélik, hogy a Szabadság téren 2006 szeptemberében provokáció történt, “rendőröket dobtak oda áldozatként” – mondta. Ez a fő kérdés, amire az albizottságnak választ kell kapnia. Szabadfi Árpád volt országos rendőrfőkapitány meghallgatásán Révész Máriusz arról beszélt: “elszoruló szívvel” látta a HírTV-ben, ahogy a feldühödött tüntetők egy lángoló vízágyús kocsiból rángatnak ki rendőröket, és azokban a percekben senki nem tudta volna megmondani, hogy meglincselik-e őket, vagy elengedik.

A képviselő szerint “elfogadhatatlan abszurditás”, hogy mindeközben a rendőri vezetők másfél órát késlekedtek a riadó elrendelésével. Szabadfi Árpád a késlekedés okára vonatkozó ismételt kérdésekre nem tudott válaszolni, de elismerte, a történtekért minimum erkölcsi felelősséggel tartozik az országos főkapitány, illetve helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik