Belföld

A kormány áll az uniós vizsgálat elé

A miniszterelnök szóvivője szerint "hiába rohangál Simor Brüsszelbe panaszkodni".

Teljes mértékben harmonizál az uniós szabályokkal az, hogy az MNB vezetői esetében is alkalmazzák a közszolgálati bérplafont – állítja Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője a köztévében azt mondta: a kormány áll az uniós vizsgálat elébe.

Azért, mert valaki Brüsszelbe rohangál panaszkodni, az nem menti fel attól, hogy az emberek pénzéből kapja a fizetését – mondta Szijjártó Péter. Márpedig szerinte tűrhetetlen, hogy Simor András kétszeresét keresi, mint “az amerikai jegybankelnök”. A miniszterelnök szóvivője ezt annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság levélben kért tájékoztatást az ügyben.

Szijjártó úgy véli: eddig tabu volt az állami vezetők fizetése, ez az egyik, melyet a kormánynak az eddigi száz nap alatt sikerült ledöntenie. A szóvivő megismételve Orbán Viktor tegnapi beszédét szólt arról is, hogy a kormánynak három fő feladata van: az illúziókkal, utópiákkal leszámolva fenn kell tartani a középosztály és a leszakadó réteg közötti szövetséget, át kell építeni a gazdaságot és ki kell vezetni az országot az adósságcsapdából.

Mint mondta: az önkormányzati választások után leülnek a helyhatóságok vezetőivel, és áttekintik, hogyan lehet változtatni azon a korábban kialakult helyzeten, miszerint a településeknek számos feladat jutott, miközben alig kaptak hozzá forrást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik