Belföld

Mesterházy Orbánról és az igazság pillanatáról

Az MSZP-elnök szerint a kormányfőnek sietnie kell, hamarosan ő is népszerűtlen lesz.

Az MSZP elnöke szerint az októberi választás lesz annak a folyamatnak a vége, amely lezárja az szocialisták kormányzásának korszakát. Mesterházy Attila a Népszabadságnak azt mondta, az önkormányzati választásokon még nem érnek el átütő eredményt, nyolc év kormányzás után nehéz rögtön hiteles ellenzéknek lenni, de visszamutogatni sem lehet rájuk örökké.

Az igazság pillanata a jövő évi költségvetés benyújtásakor jön el. A választók is érteni fogják: most döntési helyzetben a Fidesz és Orbán Viktor van, a számonkérés őket is el fogja érni – fogalmazott. Szerinte nem véletlen, hogy Orbán Viktor is sürgeti az alkotmányozási folyamatot; gyorsan le akarja zárni a dolgot, mielőtt esne a népszerűsége.

A kormánypártok az elmúlt 100 napban egyre-másra terjesztették be a törvényjavaslatokat, módot sem adva rá, hogy az ellenzék érdemi észrevételt tegyen. Ennek vége, az MSZP kezdeményezőbb lesz a törvénykezési folyamatban. “Még a héten számos törvényi kezdeményezéssel fogunk élni a számunkra fontos kérdésekben, ezzel is hangsúlyozva saját értékeinket” – mondta Mesterházy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik