Belföld

Erőt koncentrál a belügy

A Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozásával a hatékonyság javítása és a párhuzamosságok megszüntetése a cél.

A hatékonyság javítása, a párhuzamosságok megszüntetése és az erők koncentrálása a célja a Belügyminisztériumnak a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) létrehozásával. A Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozásával a Belügyminisztérium azt a szemléletváltást követi, amely alapján az új kormány is kialakította szervezetrendszerét, “céljuk a hatékonyság javítása, a párhuzamosságok megszüntetése és az erők koncentrálása”.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat irányítása alá fog tartozni a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának (RSZVSZ) teljes szervezete, valamint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) azon főosztályai, amelyek a belső bűnfelderítéssel foglalkoznak.

Pintér Sándor belügyminiszter szeptember 1-jei hatállyal Bolcsik Zoltán dandártábornokot, Veszprém megyei főkapitányt miniszteri biztossá nevezte ki az NVSZ létrehozásával kapcsolatos feladatok ellátására. A biztos feladata az NVSZ létrehozásával kapcsolatos tervezési, döntés-előkészítési feladatok irányítása, koordinálása és ellátása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik