Belföld

Nem indul a választásokon az MDF Pécsen

Nem vesz részt az októberi önkormányzati választásokon a Magyar Demokrata Fórum (MDF) Pécsen, mert úgy látja: a voksolásnak nincs tétje.

“A taggyűlés úgy döntött, hogy sem polgármesterjelöltet sem képviselő-jelölteket nem állít, és senkit nem támogat” – olvasható a szervezetének az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Magyarázatuk szerint “az eredmény lefutott”, és borítékolható a kormánypárt teljes sikere.

A nyáron megváltoztatott választási rendszer a “lehető legsúlytalanabb ellenzéki szerepet löki” a politikai, a helyi közéleti versenytársak elé és e “méltánytalan komédiában” részt vállalni értelmetlen erőveszteséget jelentene” – írják.

“Mindemellett a választási rendszer egyoldalú változtatásai a pártoktól valóban független civil szervezetek lehetőségét csaknem teljesen elvette, hogy a helyi hatalmat valóságosan ellenőrizhessék és megjeleníthessék a demokrácia sokszínűségét” – jegyezték meg.

Az MDF pécsi szervezete úgy ítélte meg, hogy a tavaszi parlamenti választás bebizonyította: jelenleg nincs szükség az MDF-re, nincs szükség a kritikus hangokra és tettekre, hiszen “a választópolgárok leginkább egy párt atyai gondoskodását várják”.

“A jelenleg átalakuló MDF-nek meg kell találnia a választóknak szimpatikus, követhető, kritikus politikai szerepvállalás helyi módját” – írták. Közölték az is, hogy minderre tekintettel újraszervezik a pártot, a helyi és a megyei szervezeteiket egyaránt, hogy 2014-ben a siker esélyével indulhassanak a parlamenti és az önkormányzati választásokon.

Az MDF-nek Füredi Péter városi elnök személyében jelenleg egy képviselője van a negyven tagú pécsi közgyűlésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik