Belföld

Megoldódni látszik a zsámbéki iskola ügye

A kormányzat támogatja az egyházi iskola zavartalan működését.

Közös nyilatkozatot írt alá Szászfalvi László egyházügyi államtitkár és Edith Zechner, a Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek magyarországi képviselője. Ezzel biztosították a premontrei rend által Zsámbékon fenntartott iskola zavartalan működésének körülményeit, jogi alapját – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi kapcsolatokért Felelős Államtitkársága.

A kedden aláírt közös nyilatkozat tényét Szászfalvi László a zsámbéki iskola tanévnyitóján jelentette be, ahol ezt “kitörő örömmel fogadták” – írta az államtitkárság.

A közlemény szerint “a tárgyalások a közös megoldáskeresés és a partnerség jegyében zajlottak”, és Szászfalvi László nagyrabecsüléséről és támogatásáról biztosította a Szent Keresztről Nevezett Irgalmas Nővérek rendjét.

Az államtitkár nagyra értékeli a rendnek a “magyar társadalom érdekében végzett tevékenységét”; az esemény azt mutatja, hogy “a nemzeti együttműködés jegyében kényes kérdéseket is partneri légkörben lehet rendezni” – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik