Belföld

Biztos alap megtakarításainak! (x)

Az OTP Bank 2010. augusztus 16-ától kedvezőbb forgalmazási feltételeket vezetett be az OTP Ingatlanbefektetési Alapra. Az ügyfelek számára jelentős előnyökkel járó változásokról kérdeztük az OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. vezérigazgatóját, Tóth Balázst.

Milyen pozitív változások történtek az OTP Ingatlanalap forgalmazásában?
Az országban elsőként az ingatlanalapok esetén is bevezettük az előlegfizetéses visszaváltást, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek befektetett pénzük egy részéhez már a visszaváltási megbízás megadásának napján hozzájuthatnak, ha a befektetési jegyet az OTP Bank Nyrt.-nél váltják vissza. Az előlegként kifizethető összeg a teljes befektetés 60%-áig terjedhet. Ez mindazokban az esetekben a megbízás napján teljesülő azonnali kifizetést jelent, amennyiben valaki teljes befektetésének kevesebb, mint 60%-át kívánja visszaváltani. Amennyiben a visszaváltani kívánt összeg meghaladja ezt a mértéket, az ügyfelek a teljes befektetésük 60%-át azonnal, míg a maradék összeget (figyelembe véve az árfolyam változását) a visszaváltási periódus eltelte után, az elszámolási napon (az akkori árfolyam alapján) kapják meg. Ezzel kapcsolatban is történt változás, hiszen a 2008 novemberétől érvényben lévő 90 forgalmazási napos visszaváltási periódust jelentős mértékben, 20 forgalmazási napra csökkentettük.

Miért érdemes az OTP Ingatlanbefektetési Alapba fektetni a fentieken kívül?
Az ingatlanalapok hónapok óta stabilan teljesítenek, mivel az ingatlanok többsége tartós bérletben van, amely után a betéti kamatokat meghaladó bérleti hozamot realizált az Alap.
Mindezek mellett, az OTP Ingatlanbefektetési Alap az ország egyik legnagyobb nettó eszközértékkel rendelkező ingatlanalapja, befektetései nagy értékű, szakszerűen összeválogatott ingatlanokból állnak. Az Alap kezelője, a megbízható, stabil szakmai háttérrel rendelkező OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. mögött a több évtizedes tapasztalattal rendelkező OTP Bank áll.

Helyezhető-e Tartós Befektetési Számlára az OTP Ingatlanalap?
Igen, az ügyfelek élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap Tartós Befektetési Értékpapírszámlára helyezhető, amivel a befektetések hozamai adómentesen, illetve kedvezményes, 10%-os adókulccsal realizálhatóak, a számla megtartásának idejétől függően.

Kiknek ajánlaná az OTP Ingatlanbefektetési Alapot?
Minden olyan befektetőnek, aki legalább két évre szeretné befektetni pénzét, és elfogadható kockázat mellett szeretne az állampapírokkal és a bankbetétekkel versenyképes hozamot elérni. Továbbá azoknak, akik nem rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy önállóan ingatlant vásároljanak, de részesedni szeretnének az ingatlanbefektetések hozamából és azoknak is, akik nem kizárólag lakóingatlanban tartanák megtakarításukat, hanem portfoliót szeretnének építeni: iroda-, kereskedelmi-, telek- és egyéb ingatlanbefektetésekben is gondolkodnak.

Megtakarított pénzünk mekkora részét érdemes ingatlan alapokba fektetni?
Mint minden más megtakarítási formánál, az ingatlan alapok esetében is az adott ügyfél egyedi pénzügyi céljai és kockázatvállalási hajlandóságától függ az, hogy milyen mértékben érdemes ingatlan alapokba fektetnie. Az OTP Bank ingyenes prémium vagyontervezési szolgáltatása éppen abban nyújt segítséget, hogy a helyes arányt minden befektető megtalálja. Ügyfeleink befektetési szakértők segítségével állíthatják össze az egyéni pénzügyi céljaiknak, befektetési igényüknek, élethelyzetüknek leginkább megfelelő megtakarítási portfoliót. A vagyontervezési szolgáltatás több mint 330 bankfiókunkban akár azonnal, akár a bankfiókkal előre egyeztetett időpontban, körülbelül 30 perc alatt elvégezhető.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik