Belföld

A volt elnöknek elmegyógyintézeti villát ajánlottak

A Blikk megszerezte a volt államfőnek felajánlott épületek teljes listáját.

A Sólyom Lászlónak kínált további ingatlanok között két egykori elmegyógyintézeti villa is szerepel. A házak egyébként többségében romosak, évek óta üresen állnak, és egy vagyont kellett volna rájuk költeni – írja a lap.

A kínálatban megtalálható a legendás Lipótmező is, ahol a 2007-es bezárásig több száz beteg idegeit próbálták rendbe tenni. A másik „sárga ház” a híres tündérhegyi központ, ahol depressziósokat és pánikbetegeket gyógyítottak.

A svábhegyi Határőr utca 35. alatt álló ingatlant jelenleg a XXI. Század Intézet használja. Ez alatt a szám alatt nincs másik épület. Az intézetben azonban nem tudtak arról, hogy székhelyüket az MNV Zrt. felajánlották a volt államfőnek.

Sólyom visszautasította a lehetőségeket, de a titkárságán állítják: nem arról van szó, hogy finnyás lenne, hanem arról, hogy nagyon sokba kerülne, ha ezeket a lerobbant épületeket fel kellene újítani.

A Blikknek Landi Balázs, a volt államfő titkárságvezetője azt mondta, a felújítás költségeit 150-270 millió forint köztire taksálta az MNV Zrt., ennek árából már eleve kitelne egy új családi ház. Ráadásul több száz négyzetméteres házakat ajánlottak, amelyek belakhatatlanok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik