Belföld

Először élettársával, majd a gyerekekkel végzett

Először élettársát, majd annak két gyermekét ölte meg az a 28 éves férfi, aki ezt követően önmagával is végzett a Komárom-Esztergom megyei Ácson - mondta el az ORFK szóvivője.

Makula György elmesélte, hogy a férfi megvárta, míg a család aludni megy, és ez után ölte meg a nőt 12 késszúrással, aki -a helyszíni szemle tanúsága szerint- felébredt és megpróbált védekezni .

Ezután a férfi átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is több szúrással, de külön késsel végzett. Ezt bizonyítja, hogy az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50 szúrásnyomot találtak és mellettük volt a gyilkos eszköz is.
“Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát” – közölte a szóvivő, aki arra is kitért, hogy feltehetően a család kilátástalan anyagi helyzete, illetve a pár megromlott élettársi viszonya is közrejátszott abban, hogy az apa öldökölni kezdett.

Erre azután került sor, hogy a férfit múlt héten szombaton egy öngyilkossági
kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap
önszántából távozott. A szóvivő arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a
kórház eljárását vizsgálják-e, és hogy a
gyermekek felébredtek-e a dulakodásra.
Azt viszont elárulta, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet.

Makula György a felfedezés körülményeiről is szót ejtett. “A férfi testvére szerdán többször is próbálta hívni a családot, de miután nem tudott velük telefonon beszélni, csütörtökön elment a házukhoz. Az épületbe nem sikerült bejutnia, ezért hívta a rendőröket, akik betörték az ajtót, és ekkor tárult a szemük elé a szörnyű látvány” – mondta.

Beszélt arról is, hogy elkövetés idejét igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, de támpontot nyújthat, hogy kedden este még látták a családot a ház udvarán, szerdán viszont már nem.

A szóvivő egyaránt cáfolta azokat a híreket, miszerint a helyszínen egy ötödik személyt is találtak, illetve, hogy bárki élt volna az áldozatok közül, amikor rájuk találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik