Belföld

Családirtás Ácson

Családi tragédia történt a Komárom-Esztergom megyei Ácson csütörtökön, a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy nőt és egy férfit. A rendőrség nem keres elkövetőt, ez azt jelenti, hogy a gyilkos is a halottak között van.

A Komárom-Esztergom megyei Ácson megjelent Csöbönyei Imre polgármester és Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány is.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) körülbelül egy óra múlva sajtótájékoztatót tart a településen. Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen újságíróknak egyelőre csak annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a jelenlévők között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

Délelőtt 9 óra körül érkezett a bejelentés a mentőkhöz, akkor a helyszínre mentőhelikoptert is indítottak, de már nem volt lehetőség az újraélesztésre – közölte Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

6 és 8 éves volt a két gyerek

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a kisváros Dózsa György utcájában lévő családi házban a két kiskorú gyermeket, a felnőttek pedig akasztás következtében vesztették életüket.

A tragédia helyszíne (fotó: Szigetváry Zsolt, MTI) - KÉPGALÉRIA!

A tragédia helyszíne (fotó: Szigetváry Zsolt, MTI) – KÉPGALÉRIA!

Mint a hírügynökség tudósítója a helyszínen megtudta, a nő a férfi élettársa volt. A két kisfiú az asszony két gyermeke: az egyik 6, a másik 8 éves volt. A helyiek elmondták, hogy a 30 év körüli H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

A börtönviselt apa ölhetett a helyiek szerint

Egyes feltételezések szerint a férfi végzett a két kisfiúval és a nővel, de a helyiek között az is elterjedt: a nő korábbi élettársa, akit börtönbe zártak, kijelentette, hogy ha az asszony kapcsolatot létesít a másik férfival, lemészárolja a családot. A környéken azt beszélik, hogy a helyszínről egy idős embert elvittek a mentők, ő állítólag a férfi apja.

A közvetlen környéket a rendőrség kordonnal lezárta, jelenleg helyszínelnek. A közelben négy-öt rendőrautó áll – jelentette a tudósító.

Egy ácsi férfi az origo.hu-nak azt mondta, a tragédia helyszínén zárkózott család élt, gyakran volt leeresztve a redőnyük, a helyiek keveset tudtak róluk. A Dózsa György utcában lakó egyik ácsi asszony az internetes lapnak azt állította, hogy a két gyerek sokáig állami gondozásban volt, nemrég kerültek vissza édesanyjukhoz. Elmondta: a férfi és a nő is a harmincas éveikben járhattak, de csak látásból ismerte őket. A házzal szemben lakó egyik szomszéd azt állította, hét elején két mentő vonult ki a családi házhoz. Úgy tudja, a családfő öngyilkosságot kísérelt meg. Egy másik szomszéd szerint a férfi munkanélküli volt.

Ez év márciusában hasonló családi tragédia történt Tényőn. Akkor az apa volt a tettes, baltával és láncfűrésszel végzett a feleségével, illetve az öt- és nyolcéves kislányával, majd öngyilkos lett. A férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.


Nagyobb térképen való megjelenítés

Az elmúlt öt év családi tragédiái

2006. február 8. – Egy dühöngő férfi családjára támadt a Heves megyei Atkáron. A feleség tízhónapos gyereküket kimenekítette, de mindketten megsérültek, majd a férfi az asszony két lányát megölte. A férfi dühét a kisfiú sírása váltotta ki.

2006. február 18. – Egy nő 25 éves fiát vérbe fagyva, 53 éves férjét egy gázcsőre felakasztva találta meg Kiskunhalason. Apa és fia között gyakori volt a veszekedés. Az apa feltehetően agyonverte fiát, majd magával is végzett.

2007. február 13. – Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi Miskolcon.

2007. május 18. – Tudatos éhezésbe halt bele egy 36 éves nő, akinek holttestére, valamint súlyos állapotban, de még életben lévő férjére és kétéves kislányukra egy óbudai panellakásban találtak rá. A vegetáriánus család évente legalább egyszer egy úgynevezett tisztítókúrán vett részt.

2007. július 1. – Kidobta két kiskorú gyermekét egy debreceni panelház nyolcadik emeletéről egy anya, majd a gyerekek után ugrott. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7. – Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta az édesanyját, hogy belehalt sérüléseibe, az édesapjának súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelt volt.

2008. január 8. – A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21. – Egy szekszárdi lakásban holtan találtak két férfit. Az apa előbb megölte a fiát, majd öngyilkos lett.

2008. augusztus 1. – Öngyilkosságra készülő szülei öltek meg egy egyéves kisfiút Szombathelyen. Az anyára eszméletlen állapotban találtak rá, az apa kivetette magát az ablakon. A szülők életben maradtak.

2009. március 14. – Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, míg 37 éves élettársának életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekült, magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15. – Brutális körülmények között irtotta ki családját egy férfi a Győr-Sopron megyei Tényőn. A férfi előbb a feleségére, majd két kislányára sújtott le baltával. Magát előbb késsel vágta meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát. Az apa pszichiátriai kezelés alatt állt.
(Forrás: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik