Belföld

Kósa biztosra veszi Budapest bevételét

A Jobbikkal és az MSZP-vel kizárt az önkormányzati együttműködés.

Nyár elején 8-10 helyi szervezetét oszlatta fel a Fidesz, hogy teljesen megújult csapattal vágjon neki az önkormányzati választásoknak. A vezetők szerint mára megoldódtak a gondok. Néhány helyen komoly harc volt párton belül és a szövetséges KDNP-vel is.

A kritikus pontnak számító váci körzetben Pető Tibor, Érden T. Mészáros András, Új-Budán Hoffmann Tamás lesz a kormányzó párt polgármester-jelöltje. Az MSZP vezette települések közül Nyíregyházán Kovács Ferenc, Szegeden B. Nagy László, Miskolcon Kriza Ákos, Szombathelyen Puskás Tivadar, Székesfehérvárott pedig Cser-Palkovics András méretteti meg magát a polgármesteri székért.

Hogy valóban megoldódtak-e a problémák, azt egyelőre nem tudni. Azok a fideszes politikusok, akik az MR1-Kossuth Rádiónak nyilatkoztak még jövő időben fogalmaztak, szerintük az ajánlószelvények gyűjtésénél lesz világos a helyzet.

A párt ügyvezető alelnök a szeptember 3-i időpontot jelölte meg arra, hogy mindenütt ismertté váljanak a kormányzópárt önkormányzati képviselői és polgármester-jelöltjei. Kósa Lajos azt mondta, a rendszerváltás óta most tudnak a legtöbben voksolni jelöltjeikre, 6500-ra.

A 175 tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település közül 174-ben lesz jelöltjük, egyedül csak Siklóson nem indítanak polgármester-jelöltet, az ott esélyesnek számító független politikussal szemben.

Kósa Lajos a legnagyobb feladatnak Budapest meghódítását tartja, de itt is biztos a sikerben. A Fidesz ügyvezető alelnöke a három parlamenti párt közül az MSZP-vel és a Jobbikkal kizárja az önkormányzati együttműködést is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik