Belföld

VEKE: haladéktalan intézkedés szükséges a buszok miatt

Kritikus helyzetet teremthet, ha nem intézkednek több tucat busz pótlásáról.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint aggasztó, hogy több tucat busz hiányzik a BKV-nál, és az üzemképtelen járművek miatt iskolakezdéskor a társaság várhatóan nem tudja a szükséges számú járatot kiállítani. Vitézy Dávid szóvivő elmondta: körülbelül annyi járat indulhat ősszel is, mint iskolaszünetben, de reggelente dől el, melyik busz tud munkába állni, vagyis egy-egy vonalon a mostaninál is ritkábban közlekedhetnek a járművek.

A közlekedésfejlesztési munkacsoport vezetője szerint a problémát tovább tetézi, hogy október-november környékén a Margit hidat teljesen le kell majd zárni a szerkezet hosszanti összeillesztése miatt. Bár a felújítás eredetileg nyáron ért volna ebbe a szakaszba, a csúszás miatt ez is iskolakezdés utánra tolódott – tette hozzá. Mint mondta, a 4-6-os villamosok napi 10 ezres utasforgalmát pótlóbuszokkal kellene szállítani a Lánchídon keresztül, de várhatóan erre sem lesz kapacitása a tömegközlekedési cégnek.

A szervezet szerint a BKV-nak haladéktalanul intézkednie kellene, de egyelőre nem látszik a forgatókönyv. Vitézy Dávid elmondta: úgy tűnik, mintha a következő városvezetésre hagynák a problémát.

A Blikk hétfőn számolt be arról, hogy válságstáb alakult a BKV-nál, mert félő, hogy ősztől nem tudnak annyi buszt állítani a forgalomba, amennyi szükséges. A buszok egyre rosszabb állapotban vannak, a cég eljutott egy olyan határig, hogy veszélybe került feladatainak ellátása. A lap szerint most csak azért nem látszik ebből semmi, mert a nyári iskolaszünetben ritkábban járnak a buszok.

A Független Hírügynökség kereste az ügyben a BKV-t, de egyelőre nem reagáltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik