Belföld

A VPOP-hoz kerülhet a határellenőrzés

Előrehaladott tárgyalások folynak a szaktárcák között arról, hogy Románia és Bulgária jövő tavaszi schengeni csatlakozása után a vámőrség átvegye a rendőrségtől a határellenőrzést a határátkelőkön és a zöld határon egyaránt - írta a Népszabadság. A VPOP azonban közleményében cáfolta a lap állításait.

A Belügyminisztérium és a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) is megerősítette, hogy “folyik egyfajta gondolkodás a feladatok racionalizálásáról”.

A Belügyminisztérium már rábólintott a vámőrségnél megfogalmazódott – Béndek József új országos parancsnok nevéhez köthető – ötletre, és már el is kezdődött a feladatátadáshoz szükséges jogszabályok előkészítése. Várhatóan még az ősszel a parlament elé kerülnek a szükséges törvénymódosítási javaslatok – olvasható a lapban.

A VPOP péntek reggeli közleménye azonban cáfolta a lapban megjelenteket. Közleményük szerint a Vám- és Pénzügyőrségnél nem folyik előkészítő munka a rendőrség hatáskörébe tartozó határrendészeti feladatok vámhatósághoz történő feladatátadásáról. Jelenleg az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség integrációjának előkészítő munkálatai folynak – hangsúlyozták a VPOP-nál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik