Belföld

Orbán cserét kért volna

A Fidesz-elnök George Patakit látta volna szívesebben a sukorói beruházásnál Joáv Blum helyett.

Fel sem vetődött, hogy a kormányfőt tanúként kihallgassák – tudatta a Népszavával Keresztes Imre főügyész. Szerinte az ingatlancsere ügyét érdemben nem befolyásolja, hogy Orbán Viktor pártelnökként találkozott a beruházás megálmodójával, akit viszont kihallgatnának.

Nemzetközi jogsegély keretében kérték Ronald S. Lauder tanúkihallgatását – erősítette meg a főügyész. A nyomozó hatóság másokat is meghallgatna, de egyelőre nincs köztük George Pataki, New York állam volt kormányzója, aki a lap szerint jelen volt a Lauder-Orbán-találkozón.

A Népszava – meg nem nevezett forrásokra hivatkozva – azt írja, hogy a Fidesz-elnök a beruházó értésére adta, hogy Joav Blum izraeli-magyar üzletember helyett szívesebben látná a sukorói beruházásnál George Patakit.

A találkozón Orbán Viktor a telekcserében érintett Blum szerepe mellett azt rótta fel a milliárdos üzletembernek, hogy a beruházásban nem érdekeltek a jobboldalhoz közel álló cégek – írja a lap, amelynek az LMP frakcióvezetője azt mondta: “színjáték zajlik”, amely kerüli a lényegi kérdéseket.

Schiffer András közölte: az ilyen ügyeket segítő kiemelt beruházási törvény eltörlését sürgetik, mert az LMP komolyan veszi az oligarchák elleni fellépést. Azt mondta, nem nyugtatja meg, ha a régieket “narancsos oligarchák” váltják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik