Belföld

Stohl peren kívül egyezkedne

Stohl András nem határolódik el attól a lehetőségtől, amelyet egy úgynevezett mediátoriroda kínált neki - állítja a Blikk. A hazánkban még kevésbé ismert intézmény a felek között amolyan közvetítő szerepet lát el, a békés megegyezés reményében.

Ez nem a felelősség alóli kibújást jelenti, csupán egy lehetőséget arra, hogy peren kívül megegyezzenek a Stohl által fizetendő összegben – írja a lap. A színész által okozott baleset sérültje, Kaincz Pál a május 8-i baleset után maradandó sérüléseket szenvedett, a mai napig nem gyógyult meg, és a hírek szerint közel 10 millió forintot követel a színésztől.

Csak akkor lehet a mediátornak lépnie az ügyben, ha a büntetési tétel nem haladja meg az öt évet – mondta Hajdú Katalin, az Első Mediátoriroda Zrt. vezérigazgatója. Stohl – a jelen állás szerint – ennél kevesebbet, maximum 4-5 évet kaphat. A 77 éves Kaincz Pál az állapota nem javul, és újabb orvos szakértőket vonnak be a nyomozásba, ami hónapokra kitolhatja a nyomozati szakaszt, s a végeredmény esetleg súlyosbíthatja a helyzetét.

Ha sikerül megegyezni peren kívül, megúszhatja a bíróságot, vagy kisebb büntetést kaphat a színész – mondta a cégvezető. A sértett 10 millió forintot kér, de mediátori segítséggel ez az összeg is csökkenthető – jelezte Hajdú Katalin.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint ha a mediátor segítségével megegyezésre jut Stohl András és Kaincz Pál, akkor az eljárást megszüntetik a színész ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik