Belföld

Megpofozott egy képviselőt az SNS alelnöke

Megpofozott egy fiatal koalíciós képviselőt a parlamentben Anna Belousovová, a Szlovák Nemzeti Párt első elnökhelyettese.

Igor Matovic, a liberális Szabadság és Szolidaritás képviselője azért kapott pofont, mert egy újságcikkben „Ancának” nevezte a képviselőnőt.

„Anyai pofont kaptam. Belousová hozzám jött és megkérdezte, hogy az Anca alatt őt értettem-e. Mikor azt mondtam igen, lekent egyet” – írta le az incidenst Matovic.

„Megvan nekem a rendes nevem, senkinek, még Matovic úrnak sem vagyok semmiféle jöttment. Ha ez a koalíció által a parlamentbe bevezetendő új kultúra, akkor én meg elővettem a nem éppen új módszert, hogy finoman felvilágosítsam arról, hogyan kell viselkednie a hölgyekkel szemben. Engem nem lehet sértegetni” – magyarázta harciasan álláspontját Belousovová.

Matovic úgy véli, „keresztényi szeretetből” kapott pofont. „Ezt azzal kívánom viszonozni, hogy felkínálom az arcom másik oldalát is” – mondta újságíróknak. Bocsánatkérést Belousovovától nem vár. „Ez az ő személyes szégyene. Nem adom neki vissza (a pofont), és nem is perlem be, nem foglalkozom vele” – magyarázta a képviselő.

Belousovová és Matovic között nem ez volt az első incidens. Többször is éles szóváltásba keveredtek. Legutóbb a múlt héten, a kormányprogramon kaptak össze. Belousovová a parlamentben arról beszélt, hogy a kormányprogram veszélyezteti Szlovákia „nemzetállami” érdekeit. Bizonyítékul azt hozta elő, hogy a dokumentumban kevésszer fordul elő a „szlovák” szó.

„Ön nyilvánosan hazudik, és még nem is szégyelli magát. Vegye le a keresztet a nyakáról, mert szégyent hoz a keresztényekre” – bírálta Belousovovát Igor Matovic, az SaS képviselője.

„Vigyázzon, mert könnyen megtörténhet, hogy megpofozom” – vágott vissza a nemzetiek vezetője, aki nem éppen választékos szóhasználatáról közismert.

Az Anca az Anna név kicsinyítős változata, amely mára nagyon mérsékelt pejoratív értelmet kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik