Belföld

Veszélyben a miskolci kórházak

A miskolci képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője szerint veszélyezteti a helyi Semmelweis Kórház és a Diósgyőri Kórház működését az, hogy felszámolási eljárást kezdeményezett az ezeket üzemeltető gazdasági társaság ellen a város egyik MSZP-s képviselőjéhez köthető cég.

Szinay Attila hétfőn sajtótájékoztatón közölte: a két miskolci kórházat működtető Misek Kft. ellen az X-Centrum Kft. nyújtott be felszámolási kérelmet, amelyben korábban a helyi önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nek minősített többségű szavazata volt, és amely időközben a Bernáth Attila tulajdonában is álló céghez került.

Bernáth Attilát 2010-ben az MSZP miskolci választmányának elnökévé választották, a Miskolc Holding Zrt. üzletrészének eladásáról pedig a városi közgyűlés nem tudott, így ahhoz nem is járult hozzá – szögezte le Szinay Attila, aki azt is elmondta: az X-Centrum Kft. most azért nyújtott be felszámolási kérelmet, mert a kórházakat működtető kft. 782 ezer forint késedelmi kamattal tartozik neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik