Belföld

A volt barátja ölte meg a rendőrt?

Magánéletbeli problémák miatt ölhette meg Sz. Bálint Gamauf János rendőr törzsőrmestert - írta a Blikk. A borsonline.hu úgy tudja, a rendőri vezetés is zavarban van az ügy háttere miatt, ezért nem nyilvánították még hősi halottá a lelőtt rendőrt.

Gamauf János és Sz. Bálint gyakran mutatkozott együtt Balaton-parti szórakozóhelyeken, ismerték egymást. Néhány hónapja a rendőr egy Almádiban élő férfival került közelebbi kapcsolatban, ám erről a Svájcban élő Sz. Bálint sokáig nem tudott – értesült a bulvárlap.

A Blikk svájci forrásokból megtudta, Sz. Bálint Baselstadt kantonban élt az édesanyjával, elvált, van egy lánya. Gyakran hazajött Magyarországra, Alsóörsre a nagymamájához. Az egyik szomszéd szerint Bálint valami katonaféle volt.

Sz. Bálint egy lövészklub tagja volt Svájcban. Az eredményei javuló lőkészségről tesznek tanúbizonyságot. 2008-ban a 200–300. helyezés közötti eredményt lőtt, tavaly azonban már 8. is lett egy versenyen. Mindezt 300 méterről, a svájci hadseregben rendszeresített Stgw 90-es, 5,6 milliméter kaliberű rohamkarabéllyal – olvasható a lapban.

A rendőrség még nem nyilatkozott arról, hogy hősi halottá nyilvánítják-e a szolgálatteljesítés közben megölt kollégájukat – írta a borsonline.hu. Valószínűleg a rendőri vezetés is zavarban van az alsóörsi ügy miatt, ugyanis már a gyilkosság napján felmerült, hogy Gamauf főtörzs és gyilkosa szerelmi viszonyban állt egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik