Belföld

Schmitt Pál lemondott MOB-elnöki tisztségéről

Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök lemondott MOB-elnöki posztjáról.

Schmitt Pál lemondott a Magyar Olimpiai Bizottságnál (MOB) betöltött elnöki posztjáról, és az új vezető megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkárt bízta meg az elnöki tisztségből fakadó jogkör gyakorlásával. Utóbbihoz a MOB elnökségének egyetértését kérte.

Schmitt köztársasági elnökként nem lehetne civil szervezet tagja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként azonban – az Olimpiai Charta előírásai szerint – a nemzetközi olimpiai mozgalmat képviseli Magyarországon, így továbbra is részt vehet a MOB munkájában.

A pénteken hivatalba lépő megválasztott köztársasági elnök szerdán búcsúzott a MOB-iroda munkatársaitól. Köszönetet mondott a munkáját mindvégig segítő, támogató közvetlen munkatársainak, a sportolóknak, edzőknek, szakszövetségek, egyesületek vezetőinek és nem utolsó sorban a magyar ötkarikás szervezet elnökségének és tagjainak, akik – mint mondta – végig segítették sikeres elnöki tevékenységét.

A MOB hivatalos honlapja alapján „az elnöki feladat ellátása többet jelentett Schmitt Pál számára, mint megtisztelő tisztség, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként a sportélet állandó szereplője volt, s az olimpiai mozgalom hagyományai és a kiváló eredmények révén a társadalom tisztelt, elfogadott személyiségévé emelkedett”.

Megnyitotta az Eb-t

Schmitt Pál szerda esti ünnepi beszédével hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műugró, műúszó és nyílt vízi Európa-bajnokság. Schmitt, a MOB leköszönő elnöke, a kontinensviadal fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában telt ház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában a következőképpen fogalmazott:

„Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. Ugyanakkor nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik