Belföld

Az MSZP nem lesz jelen Schmitt beiktatásán

Az MSZP szerint Schmitt Pálnak az ellenzéki szavazók nem fontosak, ezért nem mennek el a beiktatására.

Az MSZP – ahogy már korábbi közleményeiben is jelezte – nem ért egyet a Köztársasági elnök beiktatási ceremóniájával, annak költségeivel, amit az is tetéz, hogy az ünnepségre történő meghívás sértő volt a Fidesz-KDNP által megválasztott Schmitt Pál részéről – olvasható a párt lapunkhoz eljuttatott közleményében. Mindezen okok miatt az MSZP úgy döntött, hogy nem képviselteti magát a beiktatási ünnepségen.

Az MSZP szerint tökéletesen példázza a Fidesz-KDNP kormány magatartását, hozzáállását, hogy felrúgva minden illemet, protokollt 24 órával az esemény előtt hívta meg az ellenzéki vendégeket. Mindezt tetézi, hogy csak akkor kerültek be a meghívottak listájába, amikor erre a sajtó képviselőit felhívták a figyelmüket. Ezzel Schmitt Pál, az emberek embere és pártja jelezte, hogy az ellenzéki szavazók számára nem fontosak – áll a nyilatkozatban.

Tiszteletben tartjuk a Köztársasági elnöki intézményt, de ha nem szívesen látott vendég az MSZP és a párt által képviselt választópolgárok, akkor azon a rendezvényen az MSZP nem óhajt megjelenni – zárul a párt közleménye.

A rendezvényen az LMP sem képviselteti magát, de a Jobbik és természetesen a Fidesz képviselői jelen lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik