Belföld

Följelentették az együttműködési nyilatkozatra rajzolót

Paprikajancsit rajzoltak a nemzeti együttműködési nyilatkozatnak az APEH pécsi székházában kifüggesztett szövegére, az adóhivatal feljelentést tett az ügyben - írta csütörtökön a Pécsi Újság internetes portál.

A lap úgy tudja, hogy a figurát szerdán Heindl Péter történelemtanár rajzolta filctollal a dokumentumra. Tettét tanártársa lefotózta, a képet pedig feltették az egyik közösségi portálra. A paprikajancsit adóhivatali dolgozók mosták le a nyilatkozatról, és a dokumentumot a hivatal másik pontján függesztették ki.

A történelemtanár szerint “nem csak azért zűrös ez a munkahelyen belüli kormányzati politikai véleménynyilvánítás, mert zavarja a munkát. Sajnos ellentmondást nem engedő erőszakosságával képes megfélemlítően hatni a politikailag semleges vagy a kormánypárti véleménynyilvánítókkal egyet nem értő hivatalnokokra épp úgy, mint a hivatalba betérő – ott gyakran amúgy is szorongó – ügyfelekre is.”

A Pécsi Újság emlékeztetett rá, hogy egy kormányhatározat szerint a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatot jól látható helyen ki kell függeszteni az államigazgatási szervek épületeiben.

“Az Orbán-kormány egyik alapdokumentuma a bal- és a liberális oldalon már nyilvánosságra kerülésekor kiverte a biztosítékot: az LMP és az MSZP a parlamentben is tiltakozott annak terjesztése ellen, egyes aktivisták pedig a nyilatkozat nevetségessé tételére szólítottak fel” – írta az internetes lap, hozzátéve, hogy összehangolt, országos akció látszik kialakulni az egyes közintézményekben kifüggesztett nyilatkozat nevetségessé tételére.

Korábban Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) azt az ügyvédet, aki a szervezet budapesti székházában politikai tiltakozásul szétkente a reggelijét az ott kifüggesztett nemzeti együttműködés nyilatkozatán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik